Oosterse Ribeye

Oosterse Ribeye

Rib eye of Rib eye steak is rundvlees afkomstig van de rib van een rund. Het wordt gezien als een soort biefstuk, maar het vlees is gemarmerd met vet. Soms bevat een rib eye een relatief groot stuk vet. Lekker met Oosterse marinade!

Porties 4 personen

Ingrediënten

Wat heb je nodig

 • 4 runderribeyes
 • 0,5 Rode peper (als je van pittig houdt meer)
 • 0,5 Sereh (citroengras)
 • 2 teentjes knoflook
 • Ketjap manis
 • Geroosterde sesamzaadjes

Bereiding

 1. FIRE UP THE BASTARD

  Je begint dit recept met koud roken. Steek vervolgens de Bastard aan tot ongeveer 300°C. Verder nodig:

  The Bastard Kamado Barbecue

  The Bastard One Minute Lighter

  Houtskool naar keuze

  Rookmot naar keuze

  The Bastard Cold Smoke Generator

  The Bastard Cast Iron Griddle

  The Bastard Gloves

  The Bastard BBQ Tang

  Aluminiumfolie

 2. HOW TO COOK

  Maak de marinade door de gember te schaven op een fijne rasp. Snij de rode peper in dunne reepjes inclusief de zaadjes. Die zorgen juist voor de pit! Rasp de sereh fijn en sla de knoflook plat. Voeg alle ingrediënten toe aan de ketjap. Doe dit mengsel in een grote bak/kom en voeg de ribeyes toe. Zorg dat de ribeyes volledig in de marinade liggen en laat dit minimaal 1 uur in de koelkast liggen.

  Haal de ribeyes uit de ketjap en dep droog met keukenpapier zet terug in de koelkast om te drogen. Dit zorgt ervoor dat er een plakkerig laagje ontstaat waardoor de rook beter hecht.

  Vul een coldsmoke generator met rookmot en steek aan. Rook de ribeyes voor ongeveer 2 uur. Als je van een zwaardere rooksmaak houdt rook dan langer.

  Haal de cold smoke generator uit de bbq en vul met houtskool steek de BBQ aan verhit tot 300 graden. Grill de ribeye. Na 30 seconden draai de ribeye een kwartslag hierdoor onstaan er mooie grill strepen. Grill ook de andere kant van de ribeye.

  Pak in in aluminumfolie en laat voor 4 minuten rusten. Pak de ribeyes uit en snij in dunne plakjes. Serveer met de geroosterde sesamzaadjes.