Sizzling Ribeye
Less is more! Heerlijk stuk Ribeye binnen no time op je bord! Maak het af met een beetje (kruiden)boter en geniet van het stuk meat!
Ingrediënten
Wat heb je nodig
- 1 dikke Zuid-Amerikaanse Ribeye van ca. 300 gram (meer mag voor de grote eter)
- Grof zeezout
- Kruidenboter (home made) of gewone (room)boter
Bereiding
-
FIRE UP THE BASTARD
Steek de Bastard aan tot 250°C. Verder nodig:
The Bastard Kamado Barbecue
The Bastard One Minute Lighter
Houtskool naar keuze
The Bastard Gloves
The Bastard BBQ Tang
The Bastard Cast Iron Cooking Plate & Holder
-
HOW TO COOK
Haal de ribeye uit de verpakking en dep
met wat keukenpapier helemaal droog. Wrijf royaal zout over de ribeye en laat nog even rusten.
Plaats de pan op de grill van de barbecue en laat gloeiend (!) heet worden.
Leg de ribeye in de gietijzer pan. Draai de steak na een minuut om (dit varieert bij dikte van de steak) en blijf controleren dat hij niet aanbrandt.
Haal de pan met de steak van de barbecue
bij ca.een kerntemperatuur van ongeveer 54 graden voor een medium steak.
Let op, op de plaat gaart de ribeye nog wel door.
Tip: Leg een klont (kruiden)boter op de steak….Enjoy!