FIRE UP THE BASTARD
Steek de Bastard aan tot ongeveer 110°C en gebruik een The Bastard Plate Setter. Verder nodig:
The Bastard One Minute Lighter
Houtskool naar keuze
The Bastard Bear Claws
The Bastard Core Thermometer
The Bastard Gloves
The Bastard BBQ Tang
HOW TO COOK
Bereiding van het vlees
Smeer de PulledPork in met olijfolie en bestrooi rijkelijk met peper en zout. Leg de varkensschouder op The Bastard en gaar deze tot een kerntemperatuur van 83 graden. Pak vervolgens de schouder in met aluminiumfolie en gaar langzaam verder. Pak na een uur de schouder uit de folie en check met een cocktailprikker of het vlees zacht is en uit elkaar te trekken. Pak het weer terug in en laat het ongeveer een kwartier rusten buiten de bbq.
Trek het vlees uit elkaar met The Bastard Bear Claws. 2 vorken kan ook.
Bereiding van de saus
Maak karamel van de suiker op een laag vuurtje.
Snij de sjalotten, gember, thijm, rode peper, sereh in stukken en hak de knoflook fijn. Voeg dit toe aan de karamel samen met de laurier, kruidnagel en jeneverbessen en bak even kort door. Voeg de tomatenpuree toe. Voeg vervolgens 750ml water toe en breng aan de kook. Los de karamel op en laat de saus trekken. Zeef de saus en voeg de pulledpork toe.
Bereiding van het gerecht
Kook de rijst gaar.Bak de groenten gaar en bak de rijst even kort mee. Breng op smaak met peper, zout, worchestersaus, tabasco.
Dresseer de rijst en verdeel de pulledpork over de rijst. Enjoy!