Ga terug
Print

Mussel Beach

Mosselen op The Bastard, hoe lekker wil je het hebben? Mooi meegenomen is dat je door de dikke keramische wand de mosselen niet hoort piepen

Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 125 gr roomboter
  • 75 gr parmezaanse kaas, geraspt
  • 4 el panko
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 tl zeezout
  • 1 tl versgemalen zwarte peper
  • 1,5 kg Mosselen
  • 4 el fijngehakte bladpeterselie

Bereiding

  1. Verder nodig

    geperforeerde wok of grillplaat

  2. HOW TO COOK

    Meng in een kom de roomboter met Parmazaanse kaas, panko, knoflook, zeezout en zwarte peper.

    Spoel de mosselen af onder koud stromend water en gooi de mosselen die niet opengaan weg. Gril de mosselen direct boven het vuur op The Bastard tot ze opengaan terwijl je de deksel van The Bastard zoveel mogelijk gesloten houdt. Dit duurt ongeveer 2 tot 5 minuten. Gooi de mosselen die dicht blijven weg.

    Laat de mosselen iets afkoelen, zodat je ze vast kunt pakken, en breek in tweeën. Leg de schelpjes met mosselen naar boven op de grillplaat en gooi de lege schelpjes weg. Leg op elk mosseltje een lepeltje van het botermengsel.

    Plaats de grillplaat boven het vuur en sluit de deksel van The Bastard. Als de topping aan de kook is en een beetje bubbelt, dan zijn de mosselen klaar.

    Garneer de mosselen met peterselie.