Ga terug
Print

Gevulde Hamburger

De hamburger is een van de populairste gerechten op de BBQ. Maar deze gevulde hamburger maakt, door de vulling, dit gerecht wel heel bijzonder!

Porties 4 Personen

Ingrediënten

Wat heb je nodig

  • 4 broodjes naar keuze
  • 1 bol mozzarella
  • 500 gram rundergehakt
  • mayonaise
  • Sla naar keuze

Voor de kruidenmix:

  • 3 tl zout
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 2 tl uienpoeder
  • 2 tl peper
  • 2 tl 2 tl Italiaanse kruiden (oregano, tijm)
  • 1/2 TL nootmuskaat

Bereiding

  1.  FIRE UP THE BASTARD

    Steek je barbecue aan tot ongeveer 175°C. Verder nodig:

    The Bastard Kamado Barbecue

    The Bastard One Minute Lighter

    Houtskool naar keuze

    The Bastard Half Moon Griddle

    The Bastard Burger Flipper

    The Bastard Gloves

  2. HOW TO COOK

    Meng alle kruiden door elkaar en kneed deze door het gehakt. Verdeel het gehakt in 4 gelijke delen.

    Snij de mozzarella in 4 plakken en leg deze in het midden van elk deel gehakt en vouw dicht, zodat de mozzarella volledig is bedekt.

    Vorm hier nu 4 stevige hamburgers van.

    Grill de hamburgers in ongeveer 5 minuten aan iedere kant. Verplaats ze na deze 5 minuten naar de Half Moon Grid en laat ze hier 15 minuten op garen. Vergeet ze niet af en toe te draaien.

    Snij intussen de broodjes door en bestrijk deze dun met wat mayonaise en beleg met sla. Zodra de hamburgers gaar zijn leg je zo op het broodje.