Ga terug
Print

Sticky Finger Chicken

Barbecue is fingerfood! Lekker makkelijk deze sticky vinger checken die je zo uit het vuistje kunt eten.

Ingrediënten

Wat heb je nodig

  • 600 gr kippenvleugeltjes
  • Grate Goods BBQ Rub (All Purpose of Spicy Chipotle) (Naar eigen smaak mag ook)
  • Grate Goods Kansas City Red Sauce of Carolina Mustard BBQ Sauce (Naar eigen smaak mag ook)

Bereiding

  1. FIRE UP THE BASTARD

    Steek de Bastard aan tot 110 – 120°C en houd deze temperatuur minimaal een uur aan. Voeg Axtschlag rookhout toe net voor je de kip bereid op The Bastard. Af grillen op 200 – 220°C.

    Verder nodig:

    The Bastard Kamado Barbecue

    The Bastard One Minute Lighter

    Houtskool naar keuze

    Axtschlag Rookhout (naar smaak)(Tip: Kersenhout gaat goed met kip)

    The Bastard Gloves

    The Bastard kernthermometer

    The Bastard Kwast

  2. HOW TO COOK

    Wrijf de kipdelen of kippenpoten in met de gekozen Grate Goods BBQ Rub. Zodra The Bastard een temperatuur van 110 – 120°C heeft bereikt leg je de kip op het rooster. De kip laat je nu langzaam garen in een gesloten Bastard en af toe draai je de kip om. Afhankelijk van de grootte van de kipdelen zal dit ongeveer 25 minuten duren. Controleer of de kip een kerntemperatuur heeft van 74°C. Haal vervolgens de kip van The Bastard en laat deze tenminste 15 minuten rusten. Stook ondertussen The Bastard op om de kip af te grillen.

    Glaceer de kip royaal met de Grate Goods BBQ Sauce naar smaak. Leg de kip weer op The Bastard totdat de saus volledig is gekarameliseerd, zo nodig meer saus aanbrengen tijdens het karameliseren. Serveer zo uit het vuistje met extra Grate Goods BBQ Sauce!