Voor de piripirisaus:
Alle ingrediënten mixen en even de staafmixer er door halen, zodat een gladde saus ontstaat.
Overige:
Rub de kippendijen in met de pittige kip rub. En laat minimaal 2 uur staan.
Steek ondertussen de bbq aan en verwarm met de conveggtor tot 180 graden. Leg op het rooster een pizza steen om het brood af te bakken.
Meng in een kom het bakmeel met de yoghurt en het zout. Is het deeg te droog voeg dan nog wat yoghurt toe. Is het deeg te nat voeg dan nog wat bakmeel toe.
Bestuif een schoon werkvlak met wat meel en kneed hierop het deeg ca. 8 minuten tot het soepel en glad deeg. Verdeel het deeg in 8 gelijke porties en maak er balletjes van. Rol elk balletje uit tot een platte, ronde lap. Bak op de pizza steen zonder olie een broodje tot er luchtbellen ontstaan. Dit gaat vrij snel. Keer om, smeer met de olie en kruiden in en bak nog even. Herhaal met de rest van de broodjes.
Haal de conveggtor er uit en laat de bbq op 200 graden komen. Bestrooi de kip met de smokey beef rub en besprenkel met olijf olie. Leg de gemarineerde kippendijen op het rooster en sluit de deksel. Gril de kip aan beide kanten in ongeveer 15 minuten gaar.
Snijd ondertussen de groenten.
Leg op een bord een broodje met daarop de kipfilet gesneden. garneer met de groenten en serveer met de piripiri saus. (voor de liefhebbers is een tzatziki ook erg lekker erbij.)