Ga terug
Print

Kookgek's broodje Pulled chicken

Bereidingstijd 45 minuten
Kooktijd 12 uur
Totale kooktijd 12 uur 45 minuten
Porties 12

Ingrediënten

Voor het pekelen

We rekenen voor het gemak even per 1 kg kippedij met vel en bod

  • 100 gr zeezout
  • 100 gr basterd suiker
  • 30 ml tabasco
  • 1,5 L water
  • 3 tenen knoflook
  • 2 rode ui grof gesneden

Voor de kip

  • 2 kg kippendij met bot en vel
  • Italiaanse kruiden
  • 2 L appelsap
  • 1 lekbak )meerdere als je een grote bbq hebt ;-)
  • appel rook snippers geweekt in water
  • american colesalad
  • Turks brood

Voor de saus:

  • 300 ml smokey BBQ saus
  • 1 rode ui gesnipperd
  • 2 tenen knoflook
  • scheutje worcestersaus
  • 0,5 limoen uitgeperst (mag eventueel iets meer)
  • peper en zout

Voor Spuitfles:

  • 1 flesje radler
  • 1 eetlepel balsamico azijn
  • 1 eetlepel olijf olie

Bereiding

  1. Los in een grote bak of emmer het zout op met het water. Voeg de andere ingrediënten erbij en meng het geheel. Laat de kippendijen een nacht hierin pekelen. Dep de kip goed droog en bestrooi met Italiaanse kruiden.


  2. Steek de BBQ aan met de conveggtor en verwarm tot 70 graden. Maak met aluminium folie 2 pakketjes met de rooksnippers en prik er gaatjes in. Leg de 2 pakketjes op de kolen en plaats de conveggtor terug .

    Zet de lekbak met appelsap gevuld erop en plaats het rooster met de kip erop. Breng de temperatuur tot max. 85 graden en gaar de kip tot een kerntemperatuur van 87 graden. Dit duurt ongeveer 10 tot 12 uur. Spuit de kip om de 2 uur flink in met de mix van radler en balsamico azijn.


  3. Fruit ondertussen de ui aan in een steelpannetje. Voeg de overige ingrediënten toe en laat paar minuutjes inkoken. Voeg eventueel peper en zout toe.


  4. En nu komt het leuke werk. Als de kip de kerntemperatuur bereikt heeft kan het pullen beginnen. Voeg hierna de saus toe en roer door elkaar.

    Serveer op een Turks broodje met een beetje american colesalad en garneer met rode ui. Bon apetit.

Recipe Notes